ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΒΑΒΥ SWIMMING

ΑΣΤΕΡΙΕΣ

ASTERIES-LOGO

VIDEO

ΑΣΤΕΡΙΕΣ ..."ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ"

BABY SWIMMING

Το baby swimming ( κολύμβηση σε βρέφη και νήπια από 3 έως 36 μηνών), είναι πρόγραμμα εκμάθησης και ανάπτυξης βασικών κολυμβητικών ικανοτήτων με τη μορφή παιχνιδιού. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι γονείς με τα βρέφη τους υπό την καθοδήγηση ειδικευμένου εκπαιδευτή, σε ειδικά διαμορφωμένη πισίνα με ζεστό νερό (30-32 βαθμούς C ) χαμηλής στάθμης. Τα οφέλη του baby swimming είναι πολλά και σημαντικά:

1.

Βοηθά τα βρέφη να εξοικειωθούν με το νερό και ν αναπτύξουν εμπιστοσύνη σε αυτό, συμμετέχοντας σε ασφαλείς δραστηριότητες στην πισίνα. Έρευνες έχουν δείξει ότι μέσω του παιχνιδιού , της εξερεύνησης και της ενθάρρυνσης αυτές οι δραστηριότητες μπορούν να οδηγήσουν στην εκμάθηση βασικών κινήσεων κολύμβησης και δεξιοτήτων που συμβάλλουν στην ασφάλεια μέσα στο νερό.

2.

Γυμνάζει, ειδικά ένα βρέφος που δεν μπουσουλάει ή περπατάει ακόμα, καταφέρνει σταδιακά να κολυμπήσει!!! Έτσι, ενισχύεται η σωματική διάπλαση, αυξάνεται η δύναμη και η αντοχή τους, βελτιώνεται η στάση και η θέση του σώματος τους. Παράλληλα, επιφέρει ισορροπία της ενεργητικότητας ( το υπερκινητικό μωρό εκτονώνεται και το νωθρό δραστηριοποιείται).

3.

Οι απαλές και ήρεμες ασκήσεις στο νερό θα χαρίσουν στο παιδί συνεχόμενο και πιο ήρεμο ύπνο, τουλάχιστον την ημέρα της προπόνησης, κάτι πολύ σημαντικό για παιδιά που έχουν ανήσυχο ύπνο.

4.

Χτίζει και ενισχύει την αυτοπεποίθηση. Μέσα από τα κατορθώματά του, ξεπερνά τους φόβους του, αναπτύσσει την αυτοεκτίμησή του κι έτσι γίνεται πιο αυτόνομο και πιο κοινωνικό

5.

Σχέση γονιού-παιδιού. Οι γονείς και τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να περάσουν μαζί μια πολύ παραγωγική αλλά και ευχάριστη ώρα, ειδικά σε ηλικίες που ελάχιστες δραστηριότητες ενδείκνυνται.

6.

Οι γονείς έχουν και οι ίδιοι την ευκαιρία να συναναστραφούν με άλλους γονείς, να γνωρίσουν ανθρώπους με παρόμοιες αντιλήψεις και κοινά ενδιαφέροντα.